26.1.2014    personalista.com    str. 0   lidé a podniky
personalista.com    Internet    

Oba patří k nejužšímu týmu tvůrců zákoníku, na jehož přípravě se podíleli jako členové rekodifikační komise Ministerstva spravedlnosti. Oba jsou lektory občanského práva pro vzdělávání soudců v Justiční akademii a vyučují na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Rovněž jsou hlavními autory velkého komentáře k novému občanskému zákoníku, na němž se autorsky podílel též partner kanceláře, František Korbel. Společně s ním a s dalším spolupracujícím expertem a tvůrcem zákoníku, Milanem Hulmákem, tak tvoří největší akademický tým zaměřený na rekodifikaci v Česku.

Filip Melzer (38) v minulosti působil u Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu. V letech 2010 až 2012 byl náměstkem ministra spravedlnosti pro oblast justice. Byl členem rekodifikační komise pro přípravu nového občanského zákoníku a komise pro soukromé právo Legislativní rady vlády. Nyní je členem expertní komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti, působí jako lektor Justiční akademie ČR při školení soudců v oblasti nového soukromého práva a přednáší na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde byl v letech 2008 až 2010 proděkanem. Filip Melzer se bude v advokátní kanceláři Havel, Holásek  Partners věnovat novému občanskému zákoníku, doplní tým expertů kanceláře o pohled akademika, školitele a spoluautora jak samotného zákoníku, tak i velkého komentáře k němu, vydávaného nakladatelstvím Leges. Filip Melzer studoval na univerzitách v Brně, Frankfurtu nad Odrou, Pasově a Vídni. Pravidelně publikuje v odborných časopisech a je členem České advokátní komory. Ve volném čase se věnuje sportu.

Petr Tégl (36) byl podobně jako Filip Melzer členem rekodifikační komise pro přípravu nového občanského zákoníku. Je členem komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti a členem komise pro soukromé právo Legislativní rady vlády. V současné době působí jako poradce Ministerstva dopravy pro vybrané legislativní otázky, lektor Justiční akademie ČR pro vzdělávání soudců a vědecký pracovník Ústavu státu a práva Akademie věd ČR. Petr Tégl v minulosti přednášel na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a nyní vyučuje na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V advokátní kanceláři Havel, Holásek  Partners se bude rovněž věnovat novému občanskému zákoníku. Petr Tégl absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a dále studoval právo v Mnichově a Wroclawi. Spolu s Filipem Melzerem je hlavním spoluautorem velkého komentáře k novému občanskému zákoníku.

Okamžik, prosím. Načítám data...