23.9.2010    Kroměřížský deník    str. 1   Titulní strana
JARMILA KUNCOVÁ    Ministerstvo spravedlnosti   

Kroměřížská justiční škola se kvůli vládním škrtům rozloučí se dvanácti zaměstnanci

Kroměříž – O svou práci přijde už za pár týdnů zhruba tucet zaměstnanců kroměřížské Justiční akademie.

K nepříjemnému opatření muselo vedení školy sáhnout kvůli nynější nelehké ekonomické situaci, hlavně kvůli snaze vlády snížit schodek státního rozpočtu.

„Do konce letošního roku snížíme počet zaměstnanců o dvacet procent. Dá se předpokládat, že situace může být v příštím roce ještě drastičtější. Hrozí totiž propouštění dalších deseti procent,“ povzdechl si tajemník Justiční akademie Jiří Jachan. Rozloučit se bude muset s pracovníky ve všech sférách.

„Propouštění se dotkne jak akademických pracovníků, tak i těch ekonomických či lidí v obslužném úseku, jako je například údržba školy,“ vysvětlil Jachan.

Cílem organizačních změn je podle ředitelky akademie Daniely Kovářové zefektivnění činnosti a jsou reakcí na očekávané snížení tabulkových míst i objemu mzdových prostředků pro rok 2011.

 „Se dvěma zaměstnanci jsme se dohodli na snížení pracovního úvazku na polovinu, další dva skončí dohodou. Deset lidí dostalo výpovědi, na jejich základě jim vyprší pracovní poměr k poslednímu listopadu za vyplacení tříměsíčního odstupného,“ podotkla Kovářová. Účastníci vzdělávání v Justiční akademii mohou být ale prý v klidu: nabídka školy totiž zůstane beze změn, výuka má být zajištěna bez jakýchkoliv výpadků.

„Jde o obtížnou situaci a v jednotlivých případech i o osobní tragédii. Všem zaměstnancům, kteří akademii opouští, děkuji za vykonanou práci, bez níž by škola neměla tak dobré jméno,“ poznamenala ředitelka Justiční akademie. 

„Všem zaměstnancům, kteří akademii opouští, děkuji za vykonanou práci.“ Daniela Kovářová, ředitelka Justiční akademie v Kroměříži

 

Okamžik, prosím. Načítám data...