Kroměříž  (tn) – Justiční akademie chystá organizační změny, které mají snížit počet zaměstnanců o 20 procent. Uvedl to tiskový tajemník školy Jiří Jachan. Redukce podle něj nebude mít vliv na vzdělávací aktivity instituce, která kromě rušení pracovních pozic přistoupí i ke zkracování úvazků a neprodlužování smluv na dobu určitou.

„Prioritní je pro nás vzdělávání,“ tvrdí ředitelka Justiční akademie Daniela Kovářová. „Jsme připraveni realizovat programové prohlášení vlády a zajišťovat vzdělávání v oblastech elektronizace justice, boje proti korupci a závažné finanční kriminalitě i posilovat princip odborného celoživotního vzdělávání soudců a pracovníků v justici. Současně však nežijeme na jiné planetě a musíme reagovat na celospolečenskou situaci. Jsem přesvědčena, že s kvalitním, byť početně menším týmem zaměstnanců budeme schopni zvládnout stávající i nové úkoly.“

Justiční akademie již v uplynulých dvou letech snížila počet zaměstnanců o 15% v rámci zefektivnění vlastní činnosti. Ředitelka Justiční akademie ihned po svém návratu z postu ministryně spravedlnosti provedla audit letošního finančního hospodaření a v očekávání budoucích ekonomických opatření rozhodla o úsporných krocích, jejichž důsledkem bude na podzim letošního roku úspora v běžných výdajích a nespotřebovaných nárocích z předchozích let ve výši přesahující 4 miliony korun. Tuto úsporu Justiční akademie vrátí do rozpočtu ministerstva k  úhradě finanční nedostatečnosti v jiných oblastech.
Okamžik, prosím. Načítám data...