Týdeník Kroměřížska ročník 9/číslo 35.

{modal url="images/stories/Tiskove_zpravy/zakonceni_studia_vsu.jpg" group="mygallery"}Zakončení studia VSÚ{/modal}Kroměříž (mp) - Slavnostní vyřazení absolventů tříletého studia pro vyšší státní úředníky proběhlo ve čtvrtek minulého týdne ve Sněmovním sále kroměřížského zámku. Zúčastnili se jej i zástupci města, či justice. 
„Osvědčení o studiu předala a osobně poděkovala pětadvacítce úspěšných absolventů ředitelka Justiční akademie a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová,” uvedl tiskový tajemník Jiří Jachan a dodal, že projev k přítomným přednesl také starosta města Kroměříž Miloš Malý.

Slavnostnímu ceremoniálu přihlíželi i vysocí představitelé soudů i státních zastupitelství, obě děkanky moravských právnických fakult a také zástupci advokátů a notářů z okolí, zaměstnanci justiční akademie a rodinní příslušníci absolventů studia.
Do dnešního dne Justiční akademií, dříve Justiční školou prošlo od roku 1995 na čtrnáct set studentů.
Před samotným vyřazením předcházelo zasedání Rady Justiční akademie, která schválila plán vzdělávací činnosti pro rok 2010. Plánuje se i nová koncepce. „Půjde zejména o posílení principu celoživotního vzdělávání soudců a dalších zaměstnanců justice a zpřísnění požadavků na nové adepty soudcovského povolání,” vysvětlila ředitelka Justiční akademie Daniela Kovářová. Dále podle ní půjde o racionalizaci využití budov, přehodnocení stávající nabídky činností, přehodnocení efektivního využití lidských zdrojů a nebo nalezení úspor v oblasti běžných výdajů a provozu.
Justiční akademie vznikla v roce 2002 jako centrální instituce resortu spravedlnosti pro vzdělávání soudců, státních zástupců a dalších cílových skupin resortu. V roce 2005 došlo ke změně sídla této instituce ze Stráže pod Ralskem do Kroměříže a ke sloučení s Justiční školou, zařízením Ministerstva spravedlnosti pro vzdělávání vyšších soudních úředníků založenou v roce 1995.

 

Okamžik, prosím. Načítám data...