Mladá fronta DNES    str. 1   Kraj Plzeňský

(ned)    Ministerstvo spravedlnosti   

Plzeň - Čtyřiačtyřicetiletá advokátka ze Štěnovic u Plzně Daniela Kovářová, matka syna a dcery, má nakročeno do vlády.

ODS ji navrhla do rodící se přechodné vlády odborníků. Právnička by měla vystřídat ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, který je v Plzeňském kraji šéfem občanských demokratů.

„Zatím se k možné účasti ve vládě nebudu vyjadřovat, protože se dosud jedná pouze o nominaci. Pan premiér mě ještě oficiálně neoslovil,“ uvedla včera Daniela Kovářová.

Ta měla v minulosti vlastní praxi a její kancelář sídlila v Malé ulici v Plzni. V současné době je Daniela Kovářová ředitelkou Justiční akademie, která je zaměřena na vzdělávání soudců a státních zástupců a spadá pod ministerstvo spravedlnosti.

Kovářová v minulosti pomáhala obcím z okolí Plzně bojovat proti schválené - delší - trase dálničního obchvatu. Daniela Kovářová je mimo jiné spisovatelka. Přibližně před rokem v Plzni pokřtila svou první knihu Minutové povídky. Odmalička psala povídky s nádechem sci-fi. Některé její texty dříve vycházely v ženských časopisech, novinách nebo v povídkové antologii. Kovářová je příznivkyní prezidenta Václava Klause. „Souhlasím s jeho názory v podstatě na cokoliv,“ uvedla před druhým Klausovým zvolením prezidentem.

Okamžik, prosím. Načítám data...