Jurásková už je v ODS, uvažovala by i o vládě

12.6.2010    Právo    str. 2   Zpravodajství

(ada, nig, per)    Ministerstvo spravedlnosti   

Vlastní zpráva

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, která tento týden vstoupila do brněnské ODS, nevylučuje, že by zvážila případnou nabídku zůstat v čele resortu i v dalším volebním období.

Na otázku Práva, zda by takový návrh přijala, odpověděla: „Zatím jsem takovou nabídku nedostala. Ale pokud ji dostanu, asi se jí zabývat budu.“

Ještě nedávno uvedla, že by se ráda vrátila na post ředitelky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí, odkud právě do funkce ministryně odešla.

„Nesmírně mě překvapilo, jak jsou ve zdravotnictví organizovány různé zájmové skupiny a jak jsou schopné prosazovat i věci, které ve svém konci jdou proti zájmům resortu a pacientů,“ popsala své roční zkušenosti.

Podle Juráskové jedině ODS dala sestrám vliv na rozhodování ve zdravotnictví. Bývalá zdravotní sestra Jurásková chce nyní získávat zkušenosti v komunální politice, s žádnou funkcí v ODS prý zatím nepočítá.

Patronem při vstupu do ODS jí byl senátor a bývalý ministr Tomáš Julínek. „Člověk by měl včas přiznat barvu,“ řekla Jurásková ke svému vstupu do ODS.

Její kolegyně z vlády, šéfka resortu spravedlnosti Daniela Kovářová na otázku, zda zvažuje, že vstoupí do ODS, za kterou byla nominována, či do jiné strany, uvedla: „O tom jsem zatím nepřemýšlela.“ Před volbami na dotaz Práva, co bude dělat po odchodu z vlády, Kovářová uvedla, že se vrátí do čela Justiční akademie.

„Je tam spousta práce a po roce vím, že některé kroky určitě nebudu dělat, protože jsou neefektivní. Naopak si dovedu představit, co bych mohla dělat. Například z pozice ředitelky se budu moci dále zabývat problematikou výživného,“ řekla Kovářová s tím, že po roce ministrování bude schopná mnohem účinněji hájit zájmy akademie.

 

 

 

Okamžik, prosím. Načítám data...