Stalo se již tradicí, že v letních měsících Justiční akademie nabízí zájemcům z justice intenzivní odborné jazykové vzdělávání. A nabídka letošního léta je opět pestrá.
Ve spolupráci s Komorou soudních tlumočníků se v termínu 20. – 24. 7. 2020 uskutečnily tři odborné terminologické semináře anglického, německého a francouzského jazyka. Probírala se trestněprávní terminologie, hovořilo se o hospodářské trestné činnosti, přednášející zařadili do programu celní a daňovou problematiku a mluvilo se i o kybernetické kriminalitě. Vysoká odborná úroveň seminářů byla znásobena výměnou poznatků a zkušeností jejich účastníků, kterými byli jak zástupci justice, tak profesionální tlumočníci a překladatelé.
Justiční akademie dále organizovala v týdnu 27. – 31. 7. 2020 letní školy odborné angličtiny a francouzštiny. Tyto odborné kurzy byly tentokrát zaměřeny na jazykové aspekty související s problematikou mezinárodní spolupráce v trestních věcech s důrazem na organizovanou trestnou činnost a společné vyšetřovací týmy. Na pozadí odborných právních témat si účastníci pod vedením zkušených lektorů procvičovali a rozvíjeli své cizojazyčné dovednosti.
Na srpen jsou v plánu letní školy angličtiny a němčiny pro středně pokročilé (17. – 21. 8. 2020), ve kterých si jejich účastníci zdokonalí odbornou angličtinu a němčinu rozborem témat jak z občanského, tak trestního práva.

{modal url="images/stories/Aktuality/2020/1_letni_skola.JPG"}1 letni skola{/modal}  {modal url="images/stories/Aktuality/2020/2_letni_skola.JPG"}2 letni skola{/modal}   {modal url="images/stories/Aktuality/2020/3_letni_skola.JPG"}3 letni skola{/modal}

 

 

Okamžik, prosím. Načítám data...