Stručný popis projektu

Smyslem projektu je propojit systém vzdělávání pracovníků Vězeňské služby ČR, Probační a mediační služby a dalších subjektů na poli trestní justice.

Projekt dále přispěje ke zvýšení profesních kompetencí jejich zaměstnanců prostřednictvím realizace vybraných vzdělávacích aktivit, což povede k efektivnějšímu a kvalitnějšímu zacházení s osobami jak ve výkonu trestu odnětí svobody, tak s osobami propuštěnými na svobodu a v jeho důsledku k jejich větší šanci na reintegraci.

Vybrané oblasti vzdělávání

Vzdělávání bude zacíleno do následujících oblastí:

1) Inovace základních vzdělávacích systémů Vězeňské služby ČR a Probační a mediační služby

2) Vzdělávání pro manažery

3) Společný penologický výzkum

4) Psychohygiena a prevence syndromu vyhoření

5) Příprava na bezpečné propuštění

Z celospolečenské perspektivy má realizace projektu reálný potenciál přispět ke zkvalitnění poskytované péče a tím napomoci snížení míry kriminální recidivy. Realizace projektu zahrnuje i spolupráce se zahraničním partnerem, kterým je Ředitelství norských nápravných služeb. Přispěje k posílení bilaterální spolupráce a vztahů mezi ČR a Norskem v oblasti nápravných služeb a péče o odsouzené a propuštěné osoby.

Zdroje financování

Projekt Systém společného vzdělávání je spolufinancován z prostředků programu Spravedlnost v rámci finančního mechanismu Norských fondů 2014-2021.

Kontakt

Statutární zástupce: Mgr., Ing. Iva Günzlová, MBA,

Projektový manažer: Ing. Jan Rychetský, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

norway 

Okamžik, prosím. Načítám data...