Justiční akademie v letech 2020 – 2023 realizuje projekt Zlepšení přístupu zranitelných skupin osob ke spravedlnosti financovaný prostřednictvím Finančních mechanismů Norska 2014 – 2021. V rámci tohoto projektu po celou dobu jeho trvání nabízí Justiční akademie jednotlivým soudům zorganizování semináře na míru přímo v jejich regionu.
Za tímto účelem byl vytvořen Katalog regionálních vzdělávacích akcí, který nabízí 17 různých témat, která primárně cílí na pracovníky opatrovnických oddělení, řada z nich má však přesah i do jiných agend (např. detenční řízení, ochrana obětí trestného činu v jiném než trestním řízení). Pokud si soud nevybere z katalogové nabídky, má možnost zvolit si téma dle svých potřeb. Semináře jsou určeny nejen pro soudce, ale i pro čekatele, asistenty, vyšší soudní úředníky či soudní tajemníky. V odůvodněných případech se semináře mohou zúčastnit i další zaměstnanci soudů nebo osoby mimo justici (např. členové interdisciplinárního týmu). Semináře Interdisciplinární spolupráce v oblasti rodinného práva soukromého I.+II. a Interdisciplinární spolupráce v oblasti rodinného práva veřejného I.+II. budou od podzimu 2021 akreditovány u MPSV a účastníci mimo justici tak mohou jeho absolvováním získat kredity do systému povinného vzdělávání.

Bližší informace a podmínky zajištění regionálních seminářů jsou uvedeny v Katalogu regionálních vzdělávacích akcí nabízených Justiční akademií. V případě zájmu je možné seminář objednat u akademické pracovnice Mgr. Marie Koldové, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Příloha – Katalog regionálních vzdělávacích akcí nabízeních Justiční akademií

 

Okamžik, prosím. Načítám data...