V minulém týdnu navštívila Justiční akademii ministryně spravedlnosti paní Marie Benešová. Ředitel Justiční akademie Jan Petrov jí uvítal spolu se všemi pracovníky v arkádové dvoraně neorenesanční historické budovy na Masarykově náměstí v Kroměříži. Tam také proběhlo neformální setkání a představení všech shromážděných paní ministryni.

Posléze byla paní ministryně seznámena s procesem vzdělávání, který dlouhodobě probíhá v této vzdělávací instituci. Zajímala se o nové technologie, nové vzdělávací programy a inovativní projekty realizované ve vzdělávacím procesu. Zvláštní pozornost věnovala informacím týkajících se proškolování nového kodexu soukromého práva – nového občanského zákoníku. Získala také informace o systému vzdělávání administrativy při závislosti na pracovních pozicích s možností modulové skladby obsahu vzdělávání. Ocenila, že se akademii dlouhodobě daří získávat granty, které umožňují flexibilně reagovat na aktuální požadavky justice. Přivítala možnost zahraniční spolupráce, která díky aktivnímu členství akademie v EJTN – evropské síti justičních vzdělávacích institucí- umožňuje soudcům a státním zástupcům možnost zúčastnit se zahraničních vzdělávacích akcí a odborných stáží.

Svou návštěvu ukončila paní ministryně prohlídkou budovy, která je evidovanou kulturní památkou státu. Zaujala jí především reprezentační aula, jejíž strop je bohatě ornamentálně zdoben s centrálním figurálním motivem.

Okamžik, prosím. Načítám data...